Over Rianne & EQB

Ik ben geboren en getogen in Hattem, een stadje onder de rook van Zwolle. Als 11-jarig meisje begon ik met paardrijden op verzorgpony Oscar. Vanaf dat moment hebben paarden altijd een rol in mijn leven gespeeld. Na het afronden van het voortgezet onderwijs en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de internationale hippische branche, ronde ik in 2002 de opleiding 'Sport, Beleid & Management' aan de CALO Hogeschool Windesheim in Zwolle succesvol af. Vervolgens werd in 2004 het diploma 'Management & organisatie' aan de Open Universiteit van Zwolle behaald.

 

Gedurende mijn carrière is er altijd verbinding met sport en paarden geweest. Na werkzaam te zijn geweest bij o.a. Sportbedrijf Deventer en de Nederlandse Toer Fiets Unie was ik van 2011 - 2018 als Accountmanager Sportbonden verbonden aan de Nationale sportkoepel NOC*NSF (www.noc*nsf.nl). Vanaf augustus 2018 richt ik me volledig op het behandelen en ondersteunen van paarden en mensen vanuit E Qi Balance. 

 

Eerder was ik werkzaam als stalruiter bij Olympisch Kampioen Ulrich Kirchhoff (Duitsland), Stall Jörg Notz in Bern (Zwitserland) en Stal Tom en Kevin Olsmeijer in Doorwerth. In deze periode deed ik veel ervaring op met diverse en unieke paardenpersoonlijkheden. Zelf deed ik ervaring op in de dressuur-, spring- en samengestelde wedstrijdsport op nationaal niveau. 

 

Ondertussen kwam Reiki (I & II) op mijn pad. Reiki is de universele levensenergie die in contact brengt met lichaam, gevoel en intuïtie. Die pijn verlicht, blokkades opheft en de energie weer laat stromen. Aanvullend volgde ik in 2016 de opleiding tot Integratief Sportmasseur Paarden bij Massage Hippique, in 2017 de trainersopleiding 'Mindfulness in Sport' bij AMS (Academie Mindfulness in Sport) en momenteel ben ik in opleiding tot Osteopaat voor paarden bij de Hippo Sofia Academie. 

 

In E Qi Balance komen mijn kennis, ervaring, de liefde voor paarden en de kracht van reiki bij elkaar. Die zet ik graag in om het paard én de ruiter de beste versie van zichzelf te kunnen laten worden en zijn! 

 

E en Qi leiden tot Balance

Bij E Qi Balance staat de E voor Emotie en Qi voor Levenskracht. Ze staan ook voor EQ(u)I, afgeleide van 'equine', wat de verbinding met paarden weergeeft. Passie, ervaring en vaardigheden komen in E Qi Balance bij elkaar: 

 

Emotie    Sport is emotie én sport betekent in mijn dagelijks leven coaching & (organisatie)advies

Qi          Is verweven in rei-ki, universele levensenergie

Balance De combinatie van bovenstaande elementen leidt tot de juiste balans en levenskracht