Reiki bij paarden

Reiki is een methode om het paard energie te geven die gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor alles wat leeft blijft leven. Het activeert het zelfgenezend vermogen van het paard. 

 

De energie wordt doorgegeven via mijn handen. Handoplegging dus. Ik fungeer slechts als doorgeefluik. Het is het ontvangende paard die, hetzij onbewust, het werk verricht. Dit werk houdt in dat lichaam en geest weer voeding krijgen om zichzelf in balans te brengen. De optredende bijwerkingen hiervan zijn dat de kwalen, ontstaan door disharmonie, verminderen of zelfs verdwijnen. Doordat het paardenlichaam lekker in z'n vel gaat zitten zal het emotionele deel zich ook beter gaan voelen. Andersom werkt het ook: als het emotionele deel van het paard in balans is dan zal het fysieke deel dat ook worden of zijn. Dat heeft de werking van een opwaartse spiraal. Hierdoor treedt er een positieve verandering op niet alleen in het paard, mar ook bij alles wat het paard doet. En dit heeft weer uitwerking op zijn omgeving, gedrag, de training en zijn (algehele) ontwikkeling. 

 

Reiki gaat daar naartoe waar het nodig is en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Reiki heeft nooit negatieve gevolgen en kan niet gestuurd worden door degene die reiki geeft. De hoeveelheid energie die stroomt is afhankelijk van het niveau van de reiki-gever en de ontvankelijkheid van het paard. 

 

Reiki is geen medicijn in de zin van de westerse geneeskunst. Reiki helpt het paardenlichaam op haar manier beter te worden. Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Het verschil met de homeopathie is dat er slechts één recept is, en dat is reiki. 

Reiki is geen geneeswijze zoals wij die volgens de reguliere geneeskunst kennen en mag niet gebruikt worden ter vervanging van een bezoek aan de dierenarts of specialistische hulp. Reiki geeft wél ondersteuning bij de behandeling, neemt pijn weg en ondersteunt op krachtige en natuurlijke wijze het proces van genezing.