Blog

Gedachten, gevoelens en emoties

 

We zijn wezens die denken en voelen. Onze manier van denken tijdens het trainen van en de omgang met ons paard bepaalt wat we voelen en we nemen wat we denken aan als een teken van waarheid. Denken is een geweldig vermogen, maar het kan ook vervelende trucjes met ons uithalen.

Dierendag: EQB trakteert!

*** DIERENDAGACTIE! ***

Maak een afspraak voor een sportmassage voor je paard in de maanden oktober t/m december en profiteer van de volgende

 

DIERENDAG AANBIEDING: 
>>> 1 sportmassage € 80,-

>>> 2 sportmassages €120,- (de 2e massage voor de helft)

>>> 3 sportmassages € €160,- (3 voor de prijs van 2)

 

Andere mindset, andere resultaten

Bij het behandelen van paarden, maar ook in mijn dagelijks werk, maak ik veel gebruik van de Mindset methode van Jackie Reardon. Het is een praktische methode waarbij je verhaaldenken leert om te zetten in actiedenken. Verhaaldenken veroorzaakt ongeduld, spanning en frustratie. Actiedenken is met aandacht je (be)handelingen kwaliteit geven en focus op het hier en nu. Het resultaat? Meer zelfvertrouwen, voldoening en plezier in je leven. 

 

 

 

 

 

 


Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Vaak stappen we op ons paard, we stappen een paar rondjes, draven aan en gaan na een rondje galop (flink) aan het werk. Misschien als je zelf wel eens sport, en deze manier van trainen op jezelf projecteert, hoe kijk je daar dan tegenaan? Hoe zou jouw lichaam daarop reageren? 


Je paard als spiegel: zelfreflectie?

Je paard is de grootste spiegel van jezelf. Paarden leven ALLEEN maar in het hier en nu. Ik zeg dan ook regelmatig tegen klanten: "je paard is alles wat jij er NU in stopt". Niet alleen figuurlijk, ook letterlijk: jouw emotie, gedrag en ook jouw fysieke gesteldheid wordt door je paard aan je gespiegeld. Rijd je meerdere paarden? Ze spiegelen allemaal, op hun manier, een deel van jou...